Har kan hver enkelt ring holde kontakten. Vis kun innlegg fra
Skriv i gjesteboka:
Pga. problemer med "søppel" i gjesteboken har vi lagt inn kodesperr. For å legge inn må du nå legge inn koden som står under.
http://
 Dreverring: Kode:  
 
13. Desember skreiv geir martinsen (Telemark)
Jan arne.Dette hores ikke bra ut men virker veldig interesankt.Vet du om noen av disse hundene ble grundig undersøkt,eller om de døde på jakt eller under prøver.Jeg kan fortelle deg at jeg har ei god tispe...Drever.Ho og flere av søskna fikk konstatert jaktødem,det vil si at de ikke finner noe feil med indre organer,men at stressnivået hos hundene påjakt er så stort at de får vann i lungeblærene.dette kaller vi får en opphopning.ELLER DUKAN SI EN HJERTE LUNGEKOLAPS.Dette optrer på samma måte som lunge ødem bare at her er enten hjerte for stort ,dårlig eller andre invendige feil som fører til opphopning av vann i lungeblærene.Hvis lunge ødemet skyldes for stort hjerte er det ikke stort å gjøre ,men er det en betendelse så får man mest sansynlig kurert det.da tispa mi var 3mnd fikk ho et vekstsyndrom i frambenet som kunne føre til store knokkel og brusk skader.Dett kostet 8000kr på universitetsykehuset ioslo å opperere.Jeg har skutt mye dyr for tispa mi,men har erfart at kalt vær er appsolutt best å jage med henne i og helst bare korte loser,nå reiner jeg med å ha henne lenge som jaktkammerat.Hun har nå blitt 6år.Du skjønner når alt du har opplevd med en hund og dens søsken blir trekt fram å ikke det du føler at du spør om blir besvart....Da føler du deg ikke fisi på men driti mitt i hodet hvist vi kan bruke slikt språk.Er ganske sikker på at de i klubben vet om denne hunden, dette har jeg fortelt om før,så det var nok en stikkpille er jeg redd for,.Nå har jeg da fått fortalt litt om forskjellen på jaktødem og lungeødem til de som ikke vet det da.
 
12. Desember skreiv Geir martinsen (Telemark)
Er ikke brusk og knokler en del av benene på hunden,fører ikke hjerte og lungeskader til longeødem tro eller har jeg tatt feil.Hvis fisen er bløt nok er det like ille som å drite i buksa.
 
12. Desember skreiv geir martinsen (Telemark)
Glemte en viktig ting.TAKK FOR EN FLOTT FORKLARING KJETIL B DEN VAR BRA.Men du skriver at bakken skal vere et par grader kallere en luften, jeg har hørt og erfart det motsatte.At en varm bakke med kjølig luft gir god vitring,vertfall på barmark.
 
12. Desember skreiv GEIR MARTINSEN (Telemark)
Hei igjen.Ha ret forslag til dere oppdrettere som vet dere har brukt avelshanner eller tisper i avelen som dere vet har søsken med lunge ødem eller jakt ødem,det,uten at jeg skal utdype noe mer hva som er forskjellen.Dere vet at det ikke er noen sak å finne ut av før dere parer.Betal pengene tilbake til de som sitter med sjegget ipostkassa og ikke legg sylda på en håpefull valpe kjøper og send med raport som skal fyllesa ut og send til avelsrådet.Jeg blir så forbannet når så mange av mine kammerater får denne dritten.dette må vi prøve å bremse hvis det går.Med så mye mindre rådyr å jage på i dag en på åtti tallet burde jo egentlig ødem tilfellene gått ned og ikke økt.At vi er blitt flinkere til å melde fra er ikke min erfaring når jeg ser så mange som barwe driter i det og lar det skure og gå.Jeg vil delvis gi en unskyldning til lena om det jeg sa,men du la meg fram som om jeg drev med blod trening på valpen min ,noe jeg over hode ikke gjorde.Det kan hende det kommer en repo9rtasje i vg og varden med fult navvn for å prøve å nå fram til alle som sitter med hunder som har denne dritten.Det er synd å bli syndebukk selv om mann prøver å gjøre no med rasen.Bruker mann nettet og mange tlfoner til sverige kan mann finne ut av nesten alt før mann parrer.God JUL
 
12. Desember skreiv Jan Arne Haugom (Østlandet)
Jeg har ikke all verdens erfaring med drever, men har hatt noen støvere av forskjellig rase og kvalitet. For å dra en liten paralell til støvermiljøet, så hadde Svenska Finskstøverforeningen på 80- og 90-tallet en vandrepremie som var gjev, og som gikk til den yngste 1-premiebikkja på jaktprøve hver sesong. Mener å huske at yngste hund til å vinne denne var helt nede i 7 mnd. og 12 dager da den tok sin første 1 premie på hare. Felles for alle de hundene som vant denne pokalen, var at vel ingen av dem ble jakthunder, da samtlige var mer eller mindre ødelagt som jakthunder allerede i meget ung alder. Dette var jo også en av grunnene til at det ble innført en nedre grense på 15 mnd. for prøvestarter i Norge. Når det gjelder vitring, så tror jeg Kjetil er inne på noe av det vesentligste... Er det varmere i bakken/snøen enn i lufta, så er vitringen god :-)
 
12. Desember skreiv Kjetil (Telemark)
Skulle stått om temperaturen i bakken er et par grader varmere en i luften så vil det være bra for vitringen
 
11. Desember skreiv kjetil bakke (Telemark)
MeldingHei geir jeg skal prøve og forklare litt kortfattet om det men for og sette deg skikkelig inn i det så må du nokk en tur på bibelotket og låne deg noen bøker for å få skikkelig innsikt .
vitringen den lukten so viltet setter i gjenn og hunden følger varierer velding med tempratur og fuktighet barmark gammel og ny snø .en liten endring i temperaturern kan føre til at vitringen blir mye bedre dette kan ofte opleves i løpet av en jakt dag .løsen kan gå hakkete og dårlig på morran men så stiger tempraturen og hunden gir mye bedre på .det kan også skje ved at tempraturen faller på etter midagen og luft fuktigheten øker og tempraturen faller .og vitringen blir bedre og da som regel losen tar seg opp også .Tør gammal snø med kaldt vær vil ofte gi dårlig vitring og det vil da ofte være vanskelig for hunden og få kontroll enkelte hunder vil da fte støyte mye i fort jage om osv dette blir ofte kaldt støyte føre.men det kan også skje om det er veldig god fot for en ung hund at de blir over iverige og støyter mye .
tempraturen i bakken kontra luften har også mye og si om bakken er et par grader kaldere en lufttempraturen så vil öfte lukten holde seg bra og en får bra vitring fersk snø med rett tempratur kan også gi veldig godt føre .
så ikke fortvil om unghunden ikke er lik vær dag føret er forskjellig og en hund trenger tid på og lære det.
Så konklusjonen er hundens evne og mulighet til og drive vilt endrer seg masse ut i fra terenget føre og tempraturern i skogen mvh
kjetil bakke
 
11. Desember skreiv Lena Halvorsen (Telemark)
Geir; Som Øyvind også skrev så er jaktidioter en veldig kjent betegnelse på bikkjer som jager i mange timer i strekk, og som ikke gir seg før de er helt tomme...
En annen ting er at jeg i mitt innlegg ikke har nevnt ett ord om lungeødem eller om beinvinkling i fronten, selv om du påstår at du "siteter" meg på dette. Jeg vil uansett si at jeg stoler mer på kyndige vetrinærer i norgens land, enn på en og annens egen oppfattning av saken. Uansett så er man ved for hard og intens bruk i tidlig alder, mer utsatt for skader på brusk/ledd og indre organer. Det er temmelig logisk. Det kan man jo bare se på de unge idrettsutøverne i f.eks kina/russland, hvor barn fra 5års alderen bli presset hardt og ekstremt for å nå elitenivå. De er best der og da, men presterer kun i korte perioder. Samme prinsipp gjelder dessverre i mange tilfeller i hundeverden. Virker også som du tolker meg mot at hunden ikke skal slippes før den er året, dette er IKKE realitet, og heller noe jeg ALDRI har anbefalt... Det er da forskjell på å fise og å drite i buksa... eller?!...
 
11. Desember skreiv geir martinsen (Telemark)
ØYVIND.Idag skjedde det noe positivt med kirre valpen 6,5 mnd.Vi var ute og gikk tur opp til noen jegere som var ute og jaktet,vi krysset flere rådyr spor som var noen timer gamle mest sansynlig.Han har sluttet å støyte på spor i snøen som ikke var helt ferske etter bare noen få turer på snøen.Nå var han slik han var på øya når det var harefot på barmark dette liker jeg.Tror han lerer fort.Øya er ikke 200 m2 men 200 mål.
 
11. Desember skreiv geir martinsen (Telemark)
Takk for et svar jeg var ute etter Øyvind.Vil likevel sitere henne på dette med knokler og ledd,for ikke og snakke om bsn vinkler.Lar hundene lope fritt og få utfolde seg på myke underlag iskogen fra de er små, etter hvert går det over til korte lette joggeturer hvor det er viktig at hundeneløper i trav og ikke galopp.Vinterstid er det altid skigåing med hundene,dette er så mye bedre en alle de drevrene som ikke klarer og gå på plass men sliter og drar seg skakke i halsbåndet.Har selv lånt drever og jakte med som er både feite og har elendige poter på grunn av at de har for mange hunder....Nei etter min mening skal en hund og dens eier holdes iform hele året. lar man ikke hunden få utvikle muskler og sener gradvis med lek og morro kan det fort opstå skader.Dette med ben vinkler osv har vi diskutert før så det har vi dokumentert fra flere vetrinærer og tar det en annen gang.
 
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 Neste
 
Antall besøkende: 5369133 - Online: 22 - Sist oppdatert: 18.10.2020 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem