Informasjon om Dansk Dreverklubb

30.05.2017

 Dansk Dreverklub ble etablert i 1929 med den Danske rasen Stellulf Støver. Stellulf Støver kommer fra Tyskland, også kalt Vestfälishe Drachsbracke (fra 1890 tallet). Rasen byttet navn først for 3 år siden til Drever, noe som ble pålagt av DKK, siden rasen skal hete Drever i Scandinavia.

Dansk Dreverklub er voksende og tilsluttet DKK, de fordoblet antallet medlemmer de to siste årene. Etter at de skiftet navn fra Stellulf Støver til Drever, så har det blitt mer og mer populært med Drever i Danmark. Stellulf Støver har hatt et lurvete rykte på seg for å være en uberegnelig og aggressiv rase. Populariteten har også økt siden mange Danske jegere reiser til Sverige på jakt.
Det ble født 2 kull i Danmark i fjor, totalt 15 valper.
Dansk Dreverklub arrangerer følgende aktiviteter pr.år:
3 stk drev prøver, første helgen i Februar på Lørdag arrangeres prøve for uttak til Dansk Vinner. Helgen etter arrangeres prøve for uttak til Dansk Vinner på Lørdag, og finale prøve for alle hunder med 1.premie på Søndag. Beste hund blir Dansk Vinner. Det er blitt en endring i reglementet i år som betyr at hunden kan drive hare, rev, rådyr, hjort og dåhjort – alle med samme drevtid minimum 60 minutter for 1.premie. Legger ved reglementet som kan leses. I år var det 12 hunder påmeldt.
1 FDA (Foreningen for drivende og apporterende hunder) utstilling i året på Stepping. Dette er en Certifikat utstilling, og kan brukes for å få en Norsk Drever Nordisk utstillings champion. Her kåres tre vinnere blant Drevere: Best i rasen (vandre pokal), Best i motsatt kjønn (vandre pokal) og Beste Handler (Vandre pokal). Best i rasen går også videre til Best in show. Her er det ca 300 hunder i forskjellige raser påmeldt. Arrangementet er Kristihimmelfartsdag i Mai.
1 sporprøve avholdes i August, i fjor var det 5 hunder påmeldt.
Send forespørsel ang påmeldinger i Danmark til:
Formann
Mogens Lindbjerg
Tlf: +4528403109
Mail: info@stoever.dk
Medlems informasjon:
Michael Lundgaard Madsen
Tlf: +4528256088
Mail: webmaster@drever.dk
Web: www.drever.dk
Årets Drever i Danmark:
DJCH SJCH Stellulf Anja DK12416/2012
Mvh
Kenneth Olsen

 
Andre aktuelle saker
 
Antall besøkende: 4446783 - Online: 16 - Sist oppdatert: 09.01.2019 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem