DNA- Testing av drever

DNA-test Drever

For å unngå at langhårede eller leverfargede valper blir født, finnes det DNA-tester. Dreverklubben har et samarbeid med et svensk labfirma MYDNAvet hvor man kan bestille en DNA-test "Pelslengde/fluffy test" og/eller "Pelsfarge B-locus" (leverfarge)". Laboratoriet sender hjem et prøvetakingssett, du putter toppen i munnen til hunden, sender prøven tilbake og venter på resultatene. Både voksne hunder og valper kan testes.

mydnavet.se/wp-content/uploads/2020/05/Instruktioner-hund.pdf

Avlskomiteen samler gjerne inn resultater fra DNA-tester. Lister vil bli opprettet og det er verdifullt å motta resultater uavhengig av resultatet av DNA-prøven. Det er lov å avle med en hund som har anlegg for langt hår dersom du sørger for at hunden du parer med ikke også bærer anlegget. Det er ikke tillatt å avle på en leverfarget hund, da dette er en diskvalifiserende feil (dvs. dobbeltsett bi B-lokus). Spørsmål om DNA-prøver kontakt avlsrådrepresentant Olav Helge Stemkjær (stemkjar@sf-.no). Kontaktinformasjon for bestilling av DNA-prøve https://mydnavet.se eller tlf 0046 406922450.

MYDNAvet kan tilby 32% rabatt dersom det bestilles mer enn to DNA-tester samtidig, rabatten gjelder fra test nummer 2. Bruk rabattkode "DREVER32" i kassen for å få den rabatterte rabatten. Oppdrettere får 20 % rabatt på hele bestillingen (selv ved kjøp av kun én DNA-test). For oppdretterrabatt må du kontakte MYDNA med din e-postadresse for verifisering og du kan deretter bruke rabattkoden "UPPF20"

Om du trenger mere info eller opplysninger, ta gjerne kontakt med Avlsrådrepresentant Olav Helge Stemkjær på tlf: 97050529

Mvh

Avlsrådet Norsk Dreverring

 
Antall besøkende: 7103200 - Online: 18 - Sist oppdatert: 28.11.2023 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem