Om Norsk Dreverring

 

HVEM ER VI?
Norsk Dreverring ble startet i 1984 på Elgsjø ved Notodden, men ble først stiftet i 1991. I dag består Norsk Dreverring av flere lokalringer, som står for flere ulike aktiviteter og arrangementer rundt om i Norge. I tillegg til lokalringene, har vi et bredt samarbeid med blant annet Avlsråd for Drever, Norske Harehundklubbers Forbund, Svenska Dreverklubben, Finsk Dreverklubb og Beagelringen. Norsk Dreverring har som formål å ivareta dreverrasen på best mulig måte både nasjonalt og internasjonalt.
 
HVA GJØR VI?
Norsk Dreverring jobber aktivt for å holde dreverfolket samlet, og ivareta det gode miljøet rundt. Hvert år arrangeres det Landstreff for Drever, hvor dreverentusiaster fra inn- og utland samles både med og uten hund. I tillegg er det hvert år NM i småhund, og i samarbeid med Svensk og Finsk Dreverklubb arrangeres også Nordisk Mesterskap (tidligere kalt Landskamp), som siden 2012 har kunne titulert prøvevinneren som Nordisk Mester. Utover dette har hver lokalring også ulike arrangementer som kurs, jaktprøver, utstillinger, familiedager, sommertreff osv.
 
KORT OM DREVERRASEN
Dreveren er kjent som en lavstilt og robust drivende hund, med utrolig gode jaktegenskaper. Rasen stammer fra westfalske dachsbracken, som ble brukt i sverige allerede i 1910. Selve rasen drever ble anerkjent som selvstendig rase i 1953, og er i dag en av de mest populære jakthundrasene i sitt hjemland Sverige. Dreveren er en langstrakt og lavstilt hund, hvor mankehøyden er rundt 35 cm. Fargene er mange, men det karakteristiske med rasen er likevel de hvite tegningene i ansikt, på hals, bryst, ben og haletipp.
 
HVORFOR VELGE DREVER?
Dreveren er en svært allsidig jakthund. Med størrelse midt i mellom dachs og støver, får dreveren et godt tempo og samtidig også en god utholdenhet. Dette gjør at dreveren egner seg godt både til jakt på hare, hjort, rådyr og rev. Dreveren er også en utmerket familiehund. Et vennlig og godt gemytt gjør at mange familier har nettopp denne rasen i sitt hjem. Ved siden av jakten er det flere drevereiere som benytter hunden til andre aktiviteter også. Bl.a. utstilling, trekk, kløv og ikke minst som en god turkamerat. Det er kjent at dem som først får en drever i hus, som oftest fortsetter med rasen. Hvilket vi ikke syns er særlig vanskelig å forstå.
 
FINN DIN LIKALE DREVERRING
Norsk Dreverring har i alt 5 lokalringer rundtom i Norge:
vDreverringen Østlandet
vDreverringen Østfold
vDreverringen Vestfold/Buskerud
vDreverringen Telemark
vDreverringen Sørlandet
Kontakt styret i din lokale Dreverring ved spørsmål om medlemskap, aktiviteter osv. I tillegg kan du følge med her på nettsiden vår!
 
Antall besøkende: 7232873 - Online: 18 - Sist oppdatert: 27.05.2024 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem