NM Småhund 2018

Godt nytt år til alle dere som er innom sida vår!

Styret i Norsk dreverring og lokalringene er godt i gang med å planlegge «dreveråret 2019» og vi jobber med ulike saker både på lokalring- og styresnivå. Følg med her, informasjon om landstreff m.m. kommer etter hvert som vi har grovskissene klare. Vi ønsker og håper vi blir mange på landstreffet som i år arrangeres av Sørlandet dreverring, og også årsmøtet som avholdes i sammenheng med dette.

Så et tilbakeblikk på fjoråret. 10. - 11. november gikk NM småhund i Selbu, Trøndelag. Ei spennende helg for deltakerne, men også for oss som fulgte med fra sidelinja. Det er en stor prestasjon bare å kvalifisere seg til NM, så til alle dere som deltok; gratulerer! Etter to spennende dager gikk til slutt Bergeråsen`s Hulda (N SE J(D)CH N SE UCH NMSP 2018) og Rune Hedegart av med seieren. Av de åtte øverst på resultatlista, var det syv drevere, noe vi i Norsk dreverring selvfølgelig synes er artig!

Her er link til resultatlista NM småhund 2018; http://www.thhk.no/wp-content/uploads/2018/11/NM-resultater-dag1-2.pdf

Jeg fikk æren av å møte nybakt norgesmester Rune Hedegart under et medlemsmøte i Nord-røndelag Harehundklubb denne uka, og fikk på vegne av Norsk dreverring overrekt en Alpha 100 GPS, samt litt hundegodt til Bergeråsen`s Hulda. En påskjønnelse for flott innsats og det gode resultatet i mesterskapet. VI GRATULERER!

Jeg har bedt Rune skrive noen ord om hvordan han som hundefører for Bergeråsen`s Hulda opplevde helga i Selbu. Han skriver som følger;

«Alle som starter i NM har naturligvis en drøm om å lykkes. Jeg har deltatt flere ganger før med andre hunder, alltid med pallplass som ambisjon. Jeg har likevel aldri hatt så sterk tro på det som med Hulda. Men vi kom ned på bakken etter første dag, der vi havnet på femteplass. Det startet bra, til tross for at vi hadde trukket et terreng som nok ikke burde vært med i et mesterskap – det gikk rett opp, og like fort rett ned igjen. Vi mistet tidvis Hulda på peilen på 200 m avstand. Dommeren sleit litt med helsa, noe som ikke gjorde saken stort bedre.

Men hare nr en var snill og grei, og gikk noenlunde i nærområdet. Den viste seg flere ganger, og plutselig var det full tid. Så var det forflytting og nytt slipp, og etterhvert nytt uttak utenfor hørehold (noe som ikke var så langt!) Losen kom en sving innom oss, uten at vi så losdyret, og så bar det på langtur.

 Vellykket jaktdag Rune og Hulda

For å gjøre en lang historie kort, kom vi etter laaang tid i kontakt med losen igjen. Det første som skjedde da, var at haren hoppet like forbi oss – så vår tro at det var rådyr ble gjort til skamme. Men haren hoppet ca 200 m bortover en sølete vei, svingte til høyre i et T-kryss foran en bil. Det ble tap! Så kom det en kar som mekka traktor bort og spurte om det var haren vi så etter. Jo, det var jo det! «Den hadde han sett mye til de siste timene, og nå sitter den bortpå hestebeitet der.» Etter en stund kom Hulda ut på beitet og så den. Men nesten direkte etter gjentaket, kom den igjen hoppende på en sølete vei i overkanten av et boligfelt, noe som gjorde jobben for Hulda nesten umulig. Men prøvetida gikk uansett ut, og da hadde dommeren 51 losminutter i sine papirer og dermed kun 3. premie. Da jeg gikk for å kalle inn Hulda, kom det folk bort og fortalte hvor moro det hadde vært å se haren og «den lille hunden» som bjeffet så fælt, gang på gang hele ettermiddagen, rundt i boligfeltet!

Dag to fikk vi et mye bedre terreng, og med to veldig gode førstepremieloser på hare, fikk Hulda høye egenskapspoeng, og vant dermed det hele med 10 poengs margin til nestemann. Jeg vil benytte anledningen til å takke arrangør Trøndelag Harehundklubb, dommere, andre deltakere og ikke minst Dreverringen og Garmin så veldig mye for den flotte premien!»

 

Utdeling av premie fra NDR for NM seieren

Tusen takk Rune,

 

 På vegne av styret i NDR, leder Marte H. Berg

 

 
Antall besøkende: 5263514 - Online: 36 - Sist oppdatert: 10.08.2020 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem