Leder i Norsk Drever Ring

Presentasjon av lederen i NDR

 

Takker først og fremst for tilliten jeg er blitt vist ved å bli valgt inn som ny leder av Norsk Dreverring (NDR)

Dere har nå fått en ny leder: Gjermund Lie, 46 år gammel, Jobber i SAS som flytekniker, er medlem i Vestfold/Buskerud Dreverring (VBD) og ble på årsmøte i VBD valgt til å møte i NDR. Er for øvrig også styremedlem i Buskerud harehundklubb. Er aktivt med på de fleste jaktprøvearragement i BHK. Prøver å bidra med og dømme flest mulig hunder, men skal jeg få tid til å drive mine egne hunder så begrenser dommergjerningen seg noe.

Startet min jakt og fangst karriere tidlig. Min oppvekst var i utkanten av ett boligfelt på Kongsberg der det var ett rikt dyreliv. Det ble ”jaktet” på kråker, skjærer og trost før skoletid. Noen ”ettersøk” ble det også, noe som selvfølgelig førte til at jeg ikke rakk skolebussen. Men etterhvert ble det jakt på hare med hagle som var lengre enn skytteren. Harejakten foregikk sammen med en god nabo som nok hadde observert en litt overivrig guttunge med stor interesse for jakt og fangst. Harejakt med god Schweizerstøver ga mersmak, etterhvert ble det jakt med  Dunker og mindre gode Schweizerstøvere som helst jaget rådyr. De jaktdagene vekket min interesse for rådyrjakt. Jeg bestemte meg i 2005 for å anskaffe egen hund. Sønn min var da 11 år og voldsomt jaktinteressert. Vi vurderte flere raser. Dreverens gode gemytt og jaktegenskaper gjorde at vi valgte Drever som vår første familiehund. I 2005 kjøpte jeg min første Drever av dreverentusiast, Torben Hedegart. Utstilling og jaktprøver var da utelukket. Torben satt ingen krav til at valpekjøpere skulle på utstilling og jaktprøver. Torben var av den klare oppfatning at alle som ønsket seg en god familiehund og jaktkamerat skulle få kjøpe seg en Drever. Vi fikk heldigvis da kjøpe vår første drever. Jeg holdt kontakt med Torben. Etter hvert fikk han overtalt meg til å stille på utstilling med påfølgende jaktprøve. Det endte med jaktchampionat på 3 starter og NM deltagelse i 2010.

 

I dag har jeg 3 drevere. Gamlemor fra 2005 er pensjonert, de 2 andre blir brukt aktivt på jakt og jaktprøver. Jeg har vært heldig og fått delta på de fleste konkurransene som arrangeres både i regi av harehundklubber og dreveringen. Deltagelse på utstillinger, landstreff, ringkamper, landskamper (Nordisk Mesterskap), Norgesmesterskap og småhundprøver i forskjellige harehundklubber samt muligheten og tilliten til å dømme Norgesmesterskapet for småhunder i Østfold i 2014 har gitt meg mange trivelige bekjente i harehundmiljøet og drevermiljøet både i Norge, Sverige og Finland.

 

De positive opplevelsene og erfaringene jeg har fått gjennom årene gjør at jeg nå føler at jeg kan bidra med å være leder i Norsk Dreverring.  Jeg skal gjøre mitt ytterste for at det skal bli gjort på en måte som fremmer dreveren slik det står i formålsparagrafen i vedtektene. Jeg føler meg trygg på at vi har en styresammensetning som skal få til det. Ser nå frem til ny sesong med aktiviteter. Ønsker alle medlemmer lykke til og oppfordrer alle til å komme på vårt medlemsmøte på landstreffet der vi skal informere litt og ta imot innspill fra våre medlemmer.

Hilsen

 Gjermund Lie


Foto: Stefan Petersen, Gjermund Lie øverst på pallen

 
Antall besøkende: 4027381 - Online: 567 - Sist oppdatert: 22.03.2018 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem